Etrier frana fata si spate pentru masini la preturi accesibile - magazin online

Etrier frana
Cumpara online 24/7

Etrier frana fata si spate - ATE, Brembo, BOSCH, TRW, Budweg

Ce fac etrier de frână și cum să vă dați seama dacă sunt proaste?

Deoarece durata de viață a etrier frână poate varia, producătorii auto evită să facă recomandări de înlocuire la intervale specifice. Deci, cum recunoașteți când sunt de fapt necesare etriere noi? Citiți mai departe pentru a afla.

Etrier frana fata si spate

În general, etrierele de frână cu disc sunt dure și durabile. Trebuie să fie, pentru că suportă condiții obositoare ori de câte ori roțile se rotesc. La vehiculele moderne, nu este neobișnuit ca etrierele să reziste cel puțin 150.000 km sau 10 ani. Durata de viață a unui etrier poate varia semnificativ în funcție de modul în care conduceți, de clima în care locuiți și de nivelul de umiditate din aer, producătorii de automobile au evitat întotdeauna să facă recomandări de înlocuire la intervale specifice. În schimb, ei recomandă verificarea stării etrierelor împreună cu plăcuțele și rotoarele în timpul verificărilor de rutină de întreținere.

Întrebarea clară este cum recunoașteți când sunt de fapt necesare etriere noi? Este bine să aveți cunoștințe - luând în considerare piesele noi ale etrierului, poate costa câțiva dolari, chiar dacă forța de muncă nu este mare. În acest articol, vom analiza ce cauzează uzura etrierului de frână și vă vom ajuta să identificați semnele problemelor.

Cum funcționează etrier frana?

Etrierele de frână, care se găsesc numai pe sistemele de frână cu disc, adăpostesc pistoane care folosesc forța lichidului de frână hidraulic pentru a opri vehiculul. Mai precis, acele pistoane stoarce plăcuțele de frână împotriva rotoarelor de frână cu disc care se rotesc - creând frecarea necesară pentru curățarea vitezei.

Etriere fixe vs flotante

 • Etrierele fixe de frână cu disc au pistoane pe AMBELE părți ale carcasei etrierului. Ele rămân staționare, deoarece sunt fixate pe loc peste centrul rotorului de frână.
 • Etrierele plutitoare alunecă pe știfturile de ghidare dintr-o parte în alta peste rotorul de frână. Pe măsură ce pistonul (pistonii) etrierului se deplasează spre exterior, plăcuța interioară intră în contact mai întâi cu rotorul, determinând etrierul să alunece până când plăcuța exterioară intră în contact cu rotorul. Când frânele sunt eliberate, etrierul plutitor se autocentrează peste mijlocul rotorului.

Notă: manualul proprietarului vehiculului vă poate spune dacă etrierele de frână cu disc sunt fixe sau plutitoare - dar dacă nu, un apel rapid la sediul producătorului ar trebui să ofere un răspuns.

Etrier frana fixe vs flotante

4 Semne ale unei probleme cu etrierul

Trag într-o parte

Trag într-o parte

Un etrier care se blochează și nu se eliberează poate face ca plăcuțele de frână să tragă, iar vehiculul să tragă într-o parte. Când frânele sunt aplicate, vehiculul poate trage vizibil spre partea „bună”, unde aderența este acum mai puternică. Eliberați pedala de frână și este posibil să observați o tragere înapoi spre partea „rea” care încă prinde, deoarece nu a fost eliberată.

Uzura neuniformă a plăcuțelor

 • Etrier de frână flotant. Glisiere sau bucșe ruginite sau compromise pot crea o situație în care nu se poate mișca liber și ușor pe calea de deplasare. Ca rezultat, plăcuțele de frână se vor uza neuniform dacă nu se face un contact adecvat atunci când un etrier se închide. Se poate produce uzură excesivă a plăcuțelor exterioare de frână dacă frânele se blochează în loc să se elibereze liber, deoarece acea parte nu va fi trasă departe de contactul cu rotorul. Aceste probleme specifice sunt mai puțin o problemă cu etrierele de frână fixe, deoarece poziția lor este complet staționară.
  Un exemplu de uzură neuniformă a plăcuțelor de frână.
 • Etrier de frână fix. Este posibil să vadă totuși o uzură mai mare sau mai mică decât în mod normal pe partea în care se află un piston înghețat, în funcție de poziția în care este blocat pistonul. Dacă este blocat prea mult, placa de pe partea proastă se va uza mai mult, deoarece se trage mereu de rotor. Dacă pistonul este blocat prea mult, placa se va uza mai puțin pe partea proastă, deoarece nu intră niciodată în contact cu rotorul. În acest caz, veți observa o acumulare neobișnuită de rugină la suprafață pe rotor, care în mod normal este curățată de plăcuța de frână.

Scurgeri de lichid de frână

Afișat aici, un etrier de frână cu disc care curge.

În funcție de cât de gravă este o scurgere, etrierul afectat poate suferi sau nu de o presiune de frânare redusă la acea roată - chiar dacă pistoanele în sine se mișcă liber. Când scurgerea atinge un anumit punct, orice presiune redusă va face ca vehiculul să se îndepărteze de partea proastă atunci când sunt aplicate frânele.

Desigur, ORICE scurgere de lichid de frână este foarte periculoasă, deoarece dacă se scurge suficient lichid, vehiculul își poate pierde complet sistemul de frânare hidraulic.

Zgomot neobișnuit de la frâne

Dacă vehiculul dumneavoastră se mișcă și auziți scârțâit sau alte sunete de frecare de la una dintre roți când frânele nu sunt aplicate, probabil că aveți un etrier blocat. Dacă acesta este cazul, probabil că zgomotul va dispărea temporar în timpul acționării frânelor.

Când pistoanele blocate sunt parțial (dar nu complet) blocate în alezajul cilindrului, se pot elibera într-un mod imprevizibil. Acest lucru poate cauza niveluri neregulate de zgomot, aderență și, probabil, va provoca unele trageri.

Cum se uzează etrierele de frână

Când etrierele își fac treaba în timpul unei conduceri standard, se generează o cantitate imensă de căldură. Această căldură radiază direct de la plăcuțe și rotoare în ansamblurile de etrier, unde temperaturile pot ajunge la peste 300 de grade Fahrenheit.

Pe parcursul nenumăratelor cicluri de încălzire și răcire, se poate forma coroziune în interiorul și în exteriorul etrierului. Această coroziune vine din multe locuri:

 • umiditatea din aer, fie că este umiditate sau precipitații;
 • orice umiditate care ar fi putut fi absorbită de lichidul de frână, mai ales dacă acesta nu a fost schimbat la intervale specificate (consultați articolul nostru asociat Când este timpul să-mi înlocuiesc lichidul de frână? pentru a afla mai multe despre acest subiect).

Deoarece temperaturile din interiorul unui etrier de frână depășesc 212 grade Fahrenheit, orice apă care a ajuns în lichidul de frână fierbe și se transformă în abur. Nenumărate cicluri repetate de fierbere a apei, apoi condensare, apoi fierbere din nou sunt ceea ce în cele din urmă dă coroziunii un punct de sprijin care, la rândul său, duce la cele mai comune probleme ale etrierului:

 • Coroziunea care se formează pe pistoanele etrierului sau pe pereții cilindrilor este probabil să creeze suprafețe rugoase care cauzează uzură abrazivă a garniturilor, pe măsură ce pistoanele alunecă afară și înapoi în timpul funcționării. Deoarece garniturile pistonului se usucă și se întăresc odată cu vârsta, acestea nu mai sunt suficient de flexibile pentru a rezista forțelor normale sau răzuirii - așa că încep să se scurgă.
 • Dacă coroziunea atinge un punct critic în interiorul unui etrier de frână, acesta se poate bloca și nu se poate mișca deloc dacă pistoanele se blochează în camerele cilindrului. Problema poate fi exacerbată de plăcuțele care s-au uzat aproape până la plăcile de suport, necesitând ca pistoanele să se extindă și mai mult în afara orificiilor etrierului.
 • Știfturile unui etrier de frână plutitor sunt supuse acelorași probleme de coroziune ca și pistoanele. De fapt, o defecțiune comună la etrierele plutitoare este știfturile de ghidare „blocate” care împiedică mișcarea porțiunii de alunecare a etrierului. Acest lucru duce fie la o frână care nu se aplică, fie la o frână care este întotdeauna aplicată. Niciunul dintre cazuri nu este bun. Notă: aceste articole trebuie curățate și „unse” periodic cu pastă de lubrifiant de frână și trebuie înlocuite ori de câte ori se instalează etriere noi. De obicei, un etrier nou include astfel de piese.

Se pot repara etrierele de frana?

Pe vremuri, magazinele reconstruiau etrierele uzate folosind pistoane noi, garnituri, știfturi de ghidare, manșoane pentru știfturi, capace și cizme pentru știfturi de ghidare și unelte speciale. Practica nu mai este atât de comună, deoarece timpul de muncă a crescut până la punctul în care clienții nu văd valoarea în ea. În plus, există întotdeauna riscul unei reveniri dacă totul nu este instalat într-un mod meticulos, perfect corect. Astăzi, este mai economic să instalezi etriere de schimb atunci când cei vechi devin prea compromis pentru a-și face treaba. Cu toate acestea, dacă etrierele noi sau refabricate nu sunt disponibile pentru vehiculul dvs., atunci este o idee bună să verificați piesele pentru a le reconstrui.

Înlocuiți etrierele în perechi

Vom profita de această ocazie pentru a sublinia importanța schimbării ambelor etriere față sau spate în perechi - cu excepția cazului în care cel neafectat de pe partea opusă este relativ nou. Dacă este, asigurați-vă că găsiți o potrivire exactă a acelei mărci și model de etrier pentru a vă asigura că are același număr de pistoane, exercită aceeași forță și conține tampoane de machiaj și grosime identice.

Presupunând că ambele etriere de pe puntea față sau spate au aceeași vârstă și kilometraj, înlocuiți-le pe ambele ca un set potrivit. Chiar dacă doar etrierul din spate drept este prost, de exemplu, ar trebui să le înlocuiți pe ambele spate pentru a vă asigura că funcționează egal și previzibil împreună. În acest fel, știți că vehiculul dumneavoastră va urmări drept și sigur în timpul opririlor grele. Acel etrier stânga spate poate părea în regulă, dar șansele sunt că este la fel de uzat și va trebui înlocuit în curând.

Momente oportune pentru inspectarea și înlocuirea etrierelor de frână

Ori de câte ori se efectuează lucrări de frânare la mașina dvs., fie că este vorba despre plăcuțe, rotoare sau o curățare cu lichid, etrierele trebuie inspectate temeinic pentru orice posibile necesități. Acesta este momentul cel mai oportun pentru a verifica coroziunea, scurgerile sau orice semne de deteriorare. Evident, înlocuirea plăcuțelor/rotorului este cel mai bun moment pentru a înlocui și etrierele.

O altă oportunitate este atunci când rotoarele de frână sunt îndepărtate pentru a lucra la elementele din spatele lor, cum ar fi butuci de roți, rulmenți, etanșări ale arborelui osiilor sau axele în sine.

Multe reparații ale sistemului de frânare necesită ca un etrier de frână să fie deșurubat de pe suportul său de montare și agățat în lateral. Odată ce ați ajuns atât de departe, instalarea de noi etriere este mult mai ușoară.

Deoarece sistemul de frânare trebuie spălat cu lichid nou pentru a evacua aerul care intră în conducte atunci când etrierele sunt schimbate, este logic să înlocuiți etrierele și să spălați lichidul de frână ca parte a aceleiași operațiuni. Alte reparații ale sistemului de frânare care necesită o curățare completă a lichidului ulterior sunt înlocuirea conductelor/furtunurilor de frână, a cilindrului principal sau a diferitelor componente de frânare antiblocare.

Instalarea de noi rotoare de frână (cum ar fi aceste unități ușoare din 2 piese) este un moment oportun pentru a înlocui și etrierele.

Etrierele de frână sunt ușor de luat de la sine înțeles. Tindem să acordăm mult mai multă atenție plăcuțelor și rotoarelor de frână, deoarece acestea sunt cele mai comune elemente de uzură ale sistemului de frână cu disc. Sperăm că acest articol vă oferă încrederea necesară pentru a înțelege semnele de avertizare ale problemelor cu etrierul de frână și pentru a cumpăra singur etriere de frână și instrumente aferente. Dar dacă aveți întrebări, așteptăm întrebările dvs. șapte zile pe săptămână.Citeste mai mult

Produse

 • LAUBER 77.5903 Etrier frana Axa fata dreapta
  Etrier frana LAUBER 77.5903 LAUBER Etrier frana LAUBER 77.5903
  Produs: Etrier frana
  Producator: LAUBER
  Cod producator: 77.5903
  Partea de montare: Axa fata dreapta
  Diametru [mm]: 57
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Grosime disc frâna [mm]: 24
  Material: Fonta
  Sistem de frânare: MANDO
  pentru diametru disc frana [mm]: 276
  Diametrul pistonului [mm]: 57
  452 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4099 Set reparatie, etrier punte fata
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4099 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4099
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4099
  pt. cod original (OE): 83BB2B107BA
  Partea de montare: punte fata
  Diametru [mm]: 60
  Sistem de frânare: ATE
  Versiune: 9,6 mm piston collar
  26 Lei cu TVA
 • JP GROUP 1262000680 Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana JP GROUP 1262000680 JP GROUP Etrier frana JP GROUP 1262000680
  Produs: Etrier frana
  Producator: JP GROUP
  Cod producator: 1262000680
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Restrictiile producatorului: LUCAS/TRW
  Tip disc frâna: plin
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  pentru diametru disc frana [mm]: 264
  Diametru piston etrier [mm]: 38
  346 Lei cu TVA
 • JP GROUP 1262000670 Etrier frana Axa spate stanga
  Etrier frana JP GROUP 1262000670 JP GROUP Etrier frana JP GROUP 1262000670
  Produs: Etrier frana
  Producator: JP GROUP
  Cod producator: 1262000670
  Partea de montare: Axa spate stanga
  Restrictiile producatorului: LUCAS/TRW
  Tip disc frâna: plin
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  pentru grosime disc frana [mm]: 10
  pentru diametru disc frana [mm]: 264
  Diametru piston etrier [mm]: 38
  346 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4393 Set reparatie, etrier puntea spate
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4393 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4393
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4393
  pt. cod original (OE): 34211163394
  Partea de montare: puntea spate
  Diametru [mm]: 40
  Sistem de frânare: ATE
  28 Lei cu TVA
 • METZGER 6260038 Etrier frana Axa fata dreapta
  Etrier frana METZGER 6260038 METZGER Etrier frana METZGER 6260038
  Produs: Etrier frana
  Producator: METZGER
  Cod producator: 6260038
  Partea de montare: Axa fata dreapta
  Calitate: IAM
  Returnarea pieselor vechi nu este necesara:
  Numar articol par: 6260037
  Piesă nouă fără gaj:
  292 Lei cu TVA
 • ABE CZH1067 Etrier frana Axa spate stanga Axa fata stanga
  Etrier frana ABE CZH1067 ABE Etrier frana ABE CZH1067
  Produs: Etrier frana
  Producator: ABE
  Cod producator: CZH1067
  Partea de montare: Axa spate stanga
  Partea de montare: Axa fata stanga
  Diametru [mm]: 34
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Grosime disc frâna [mm]: 10
  Sistem de frânare: LUCAS
  Numar articol par: CZH1068
  Diametrul pistonului [mm]: 34
  405 Lei cu TVA
 • FEBI BILSTEIN 178932 Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana FEBI BILSTEIN 178932 FEBI BILSTEIN Etrier frana FEBI BILSTEIN 178932
  Produs: Etrier frana
  Producator: FEBI BILSTEIN
  Cod producator: 178932
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Greutate [kg]: 1,368
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Material: Culoare aluminiu
  Piesa noua:
  Atentie la informatii de service:
  Numar articol par: 178930
  Diametru piston etrier [mm]: 38
  462 Lei cu TVA
 • ERT 402115 Set reparatie, etrier punte fata
  Set reparatie, etrier ERT 402115 ERT Set reparatie, etrier ERT 402115
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: ERT
  Cod producator: 402115
  pt. cod original (OE): 5510165D10
  Partea de montare: punte fata
  Diametru [mm]: 57
  Sistem de frânare: SUMITOMO
  Set complet:
  74 Lei cu TVA
 • BOSCH 0 986 473 071 Etrier frana
  Etrier frana BOSCH 0 986 473 071 BOSCH Etrier frana BOSCH 0 986 473 071
  Produs: Etrier frana
  Producator: BOSCH
  Cod producator: 0 986 473 071
  Tip etrier frâna: etrier flotant
  Material: Fonta
  Piesa la schimb:
  Sistem de frânare: ATE
  Diametru interior [mm]: 75
  Nr. articol al accesoriului recomandat: 1 987 470 603
  Numar articol par: 0 986 474 071
  Diametrul pistonului [mm]: 54
  476 Lei cu TVA
 • DEPO-LORO 131-04-223 Etrier frana Axa spate stanga
  Etrier frana DEPO-LORO 131-04-223 DEPO-LORO Etrier frana DEPO-LORO 131-04-223
  Produs: Etrier frana
  Producator: DEPO-LORO
  Cod producator: 131-04-223
  Partea de montare: Axa spate stanga
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Sistem de frânare: AKEBONO
  pentru grosime disc frana [mm]: 22
  Piesa noua:
  Returnarea pieselor vechi nu este necesara:
  Numar articol par: 131-04-224
  Diametrul pistonului [mm]: 45
  241 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D42100C Set reparatie, etrier punte fata
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D42100C AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D42100C
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D42100C
  Partea de montare: punte fata
  Diametru [mm]: 54
  Sistem de frânare: ATE
  Set complet:
  85 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4534 Set reparatie, etrier
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4534 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4534
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4534
  12 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4349 Set reparatie, etrier punte fata
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4349 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4349
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4349
  pt. cod original (OE): 2D0698471
  Partea de montare: punte fata
  Diametru [mm]: 60
  Sistem de frânare: BOSCH
  12 Lei cu TVA
 • DENCKERMANN B200001 Set reparatie, etrier
  Set reparatie, etrier DENCKERMANN B200001 DENCKERMANN Set reparatie, etrier DENCKERMANN B200001
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: DENCKERMANN
  Cod producator: B200001
  Diametru [mm]: 38
  18 Lei cu TVA
 • FERODO FCL694350 Etrier frana
  Etrier frana FERODO FCL694350 FERODO Etrier frana FERODO FCL694350
  Produs: Etrier frana
  Producator: FERODO
  Cod producator: FCL694350
  Greutate [kg]: 1,6
  Numar cilindri: 1
  Tip etrier frâna: etrier cu frana de stationare incorporata
  Filet cuplaj: M10X1
  Material: Culoare aluminiu
  Articol extins/Informatii de extindere: cu acceasorii
  Sistem de frânare: ATE
  Tip ambalaj: Cutie
  pentru grosime disc frana [mm]: 11
  pentru diametru disc frana [mm]: 38
  Dimensiune filet 1: M10X1
  Distanta dintre gaurile de fixare [mm]: 101
  Numar articol par: FCL694349
  Lungime ambalaj [cm]: 19,5
  Latime ambalaj [cm]: 15,3
  Inaltime ambalaj [cm]: 12
  Diametrul pistonului 1 [mm]: 38
  360 Lei cu TVA
 • FRENKIT 241902 Set reparatie, etrier puntea spate
  Set reparatie, etrier FRENKIT 241902 FRENKIT Set reparatie, etrier FRENKIT 241902
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: FRENKIT
  Cod producator: 241902
  Partea de montare: puntea spate
  Diametru [mm]: 41
  Sistem de frânare: Lucas
  Sistem de frânare: TRW
  Versiune: Kit+Piston
  Set complet:
  78 Lei cu TVA
 • TRW BDA590 Suport,etrier
  Suport,etrier TRW BDA590 TRW Suport,etrier TRW BDA590
  Produs: Suport,etrier
  Producator: TRW
  Cod producator: BDA590
  Restrictiile producatorului: TRW
  Numar articol par: BDA589
  221 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4530 Set reparatie, etrier punte fata
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4530 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4530
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4530
  Partea de montare: punte fata
  Diametru [mm]: 45
  Sistem de frânare: BENDIX-BOSCH
  88 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D42767K Set reparatie, etrier puntea spate
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D42767K AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D42767K
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D42767K
  pt. cod original (OE): 2K5615424A
  Partea de montare: puntea spate
  Diametru [mm]: 38
  Sistem de frânare: TRW
  Versiune: WITH MECHANISM
  Set complet:
  211 Lei cu TVA
 • DEPO-LORO 131-04-011 Etrier frana Axa spate stanga
  Etrier frana DEPO-LORO 131-04-011 DEPO-LORO Etrier frana DEPO-LORO 131-04-011
  Produs: Etrier frana
  Producator: DEPO-LORO
  Cod producator: 131-04-011
  Partea de montare: Axa spate stanga
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Sistem de frânare: LUCAS
  pentru grosime disc frana [mm]: 9
  Piesa noua:
  Returnarea pieselor vechi nu este necesara:
  Numar articol par: 131-04-012
  Diametrul pistonului [mm]: 41
  228 Lei cu TVA
 • DEPO-LORO 131-04-012 Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana DEPO-LORO 131-04-012 DEPO-LORO Etrier frana DEPO-LORO 131-04-012
  Produs: Etrier frana
  Producator: DEPO-LORO
  Cod producator: 131-04-012
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Sistem de frânare: LUCAS
  pentru grosime disc frana [mm]: 9
  Piesa noua:
  Returnarea pieselor vechi nu este necesara:
  Numar articol par: 131-04-011
  Diametrul pistonului [mm]: 41
  224 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D41958C Set reparatie, etrier
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D41958C AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D41958C
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D41958C
  76 Lei cu TVA
 • DENCKERMANN B190249R Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana DENCKERMANN B190249R DENCKERMANN Etrier frana DENCKERMANN B190249R
  Produs: Etrier frana
  Producator: DENCKERMANN
  Cod producator: B190249R
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Diametru [mm]: 40
  Greutate [kg]: 2,72
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Grosime disc frâna [mm]: 19
  Sistem de frânare: ATE
  251 Lei cu TVA
 • FTE 9298173 Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana FTE 9298173 FTE Etrier frana FTE 9298173
  Produs: Etrier frana
  Producator: FTE
  Cod producator: 9298173
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Greutate [kg]: 2,32
  Greutate [kg]: 2,22
  Tip etrier frâna: etrier
  Material: Fonta
  Articol extins/Informatii de extindere: fara suport
  Sistem de frânare: ATE
  Culoare etrier frana: gri
  Numar articol par: 9298172
  Diametrul pistonului [mm]: 40
  194 Lei cu TVA
 • NTY HZP-AU-012A Suport,etrier
  Suport,etrier NTY HZP-AU-012A NTY Suport,etrier NTY HZP-AU-012A
  Produs: Suport,etrier
  Producator: NTY
  Cod producator: HZP-AU-012A
  Tip disc frâna: plin
  Numar fabricatie: HZP-AU-012A
  186 Lei cu TVA
 • JP GROUP 1162009580 Etrier frana Axa spate dreapta
  Etrier frana JP GROUP 1162009580 JP GROUP Etrier frana JP GROUP 1162009580
  Produs: Etrier frana
  Producator: JP GROUP
  Cod producator: 1162009580
  Partea de montare: Axa spate dreapta
  Restrictiile producatorului: LUCAS
  Tip disc frâna: plin
  Tip etrier frâna: etrier cu frana de stationare incorporata
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  pentru grosime disc frana [mm]: 10
  pentru grosime disc frana [mm]: 9
  pentru diametru disc frana [mm]: 232
  pentru diametru disc frana [mm]: 230
  Diametru piston etrier [mm]: 41
  234 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4468 Set reparatie, etrier puntea spate
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4468 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4468
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4468
  pt. cod original (OE): 4401Q2
  Partea de montare: puntea spate
  Diametru [mm]: 38
  Sistem de frânare: LUCAS
  40 Lei cu TVA
 • AUTOFREN SEINSA D4025 Set reparatie, etrier
  Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4025 AUTOFREN SEINSA Set reparatie, etrier AUTOFREN SEINSA D4025
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: AUTOFREN SEINSA
  Cod producator: D4025
  Diametru [mm]: 54
  Sistem de frânare: ATE
  26 Lei cu TVA
 • FRENKIT 238901 Set reparatie, etrier puntea spate
  Set reparatie, etrier FRENKIT 238901 FRENKIT Set reparatie, etrier FRENKIT 238901
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: FRENKIT
  Cod producator: 238901
  Partea de montare: puntea spate
  Diametru [mm]: 38
  Sistem de frânare: Lucas
  Sistem de frânare: TRW
  Sistem de frânare: ATE (Teves)
  Versiune: Kit+Piston
  Set complet:
  71 Lei cu TVA
 • OPTIMAL BC-1023R Etrier frana Axa fata dreapta
  Etrier frana OPTIMAL BC-1023R OPTIMAL Etrier frana OPTIMAL BC-1023R
  Produs: Etrier frana
  Producator: OPTIMAL
  Cod producator: BC-1023R
  Partea de montare: Axa fata dreapta
  Calitate: Remanufactured
  Restrictiile producatorului: ATE
  Tip disc frâna: ventilat
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Tip etrier frâna: etrier flotant
  Material: Fonta
  Masa [g]: 3054
  Diametru piston [mm]: 54
  Articol completare/Info suplimentar 2: fara cadru de fixare
  pentru grosime disc frana [mm]: 22
  pentru diametru disc frana [mm]: 280
  pentru diametru disc frana [mm]: 256
  Numar articol par: BC-1023L
  452 Lei cu TVA
 • A.B.S. 630551 Etrier frana
  Etrier frana A.B.S. 630551 A.B.S. Etrier frana A.B.S. 630551
  Produs: Etrier frana
  Producator: A.B.S.
  Cod producator: 630551
  Greutate [kg]: 3,81
  Tip etrier frâna: etrier (1 piston)
  Material: Fonta
  Nr. de cuplaje: 1
  Sistem de frânare: BREMBO
  pentru grosime disc frana [mm]: 22
  Numar articol par: 630552
  Diametrul pistonului [mm]: 52
  417 Lei cu TVA
 • TRW SJ1236 Set reparatie, etrier
  Set reparatie, etrier TRW SJ1236 TRW Set reparatie, etrier TRW SJ1236
  Produs: Set reparatie, etrier
  Producator: TRW
  Cod producator: SJ1236
  Restrictiile producatorului: TRW
  pentru piston Ø [mm]: 41
  27 Lei cu TVA
 • BOSCH 0 986 134 013 Etrier frana
  Etrier frana BOSCH 0 986 134 013 BOSCH Etrier frana BOSCH 0 986 134 013
  Produs: Etrier frana
  Producator: BOSCH
  Cod producator: 0 986 134 013
  616 Lei cu TVA
 • BOSCH 0 986 135 013 Etrier frana
  Etrier frana BOSCH 0 986 135 013 BOSCH Etrier frana BOSCH 0 986 135 013
  Produs: Etrier frana
  Producator: BOSCH
  Cod producator: 0 986 135 013
  616 Lei cu TVA

Informatii

✅ Etrier frana: pentru toate masini
✅ Etrier frana marci: BOSCH, ATE, FTE, HERTH+BUSS JAKOPARTS, FERODO, BREMBO, TRISCAN, BUDWEG CALIPER, NK, MEYLE
✅ Etrier frana dupa VIN: verificare pe sasiu pentru compatibilitate cu masina dvs.
✅ Comanda etrier frana: 021 555 2141 sau online
✅ Livrare: de la 1-3 zile lucratoare pentru intreaga tara*
✅ FAN Courier: optiune de verificare, plata la livrare, plata cu card
✅ Piese auto: AutoPower

Recenzii

oferiti-va evaluarea 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars evaluare 4.6 de 148 recenzia

FAQ: Întrebări frecvente

Există o opțiune de vizualizare atunci când comandați etrier frana?

Toate comenzile de etrier frana sunt expediate cu opțiunea de vizualizare activată.

 • Toate piesele sunt noi în ambalajul lor original.
 • Pentru tara, comenzile se livreaza prin FAN Courier.
 • Pretul de livrare este de 30 lei, limitat la 15 kg. greutatea totală pentru întreaga comandă.
 • Daca greutatea totala a comenzii depaseste 15 kg. veți fi anunțat cu privire la taxa suplimentară de transport.
 • O comanda de etrier frana se plateste la livrare la curier sau online prin card de credit sau debit.

Cum returnez sau schimb etrier frana?

Orice comanda de etrier frana poate fi returnata sau schimbata in 14 zile.

 • În acest scop, comanda de etrier frana nu trebuie folosită sau montată.
 • În aspect comercial păstrat cu ambalajul, cutia sau plicul în care a fost primit.
 • In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, AutoPowerPiese.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea comenzii de etrier frana.
 • Marfa pentru care clientul a fost anunțat în prealabil prin telefon, E-Mail sau SMS/WhatsApp, că este o comandă personalizată și necesită plată anticipată prin card de credit/debit nu poate fi returnată sau schimbată.
 • La returnarea comenzii, clientul are dreptul de a solicita rambursarea sau înlocuirea produsului.
 • Comanda este trimisă înapoi de către client către compania SM Group International Ltd. cu adresa: strada Todorini Kukli nr. 4, Sofia, Bulgaria.

Cum și când voi primi comanda de etrier frana?

Comenzi pentru etrier frana plasate pana la ora 14:00. sunt expediate în ziua sau a doua zi

 • Livrare la sediul din Bucuresti a FAN Courier: 1 zi lucratoare.
 • Livrare la un birou din alt oras al FAN Courier: 2 zile lucratoare.
 • Livrare la adresa clientului: intre 2 si 5 zile lucratoare.
 • Comenzile de etrier frana plasate in weekend sunt expediate in prima zi lucratoare sau o zi mai tarziu.
 • În cazul unei modificări a timpului de livrare, veți fi anunțat de către operatorul nostru prin telefon, e-mail sau SMS/WhatsApp.

TOP producatori

star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
TBone Alex
TBone Alex
13 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
balan cristian
balan cristian
12 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
Zorro Zdm
Zorro Zdm
09 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
gabriel ion
gabriel ion
08 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
crb crb
crb crb
01 April 2024
star star star star star
torul a decurs perfect, explicatiile si informatiile pentru piese cat si timpul de primire al produselor....multumesc G
go computer
go computer
24 March 2024