Volanta pentru masini la preturi accesibile - magazin online

Volanta
Cumpara online 24/7

Volanta - LuK, Sachs, Valeo, Lemforder, Japanparts, Ashika

Ce trebuie să știm despre volanta cu dublă masă?

Ambreiajul, și mai precis, volantul cu dublă masă, joacă un rol semnificativ în absorbția vibrațiilor de torsiune de la motor, astfel încât acestea să nu fie transmise în trenul de rulare.

În plus, și nu în ultimul rând, se pune problema turației motorului: aceste vibrații apar mai ales când motorul funcționează la turații reduse. Datorită capacității de a izola aceste vibrații, performanța motorului în aceste circumstanțe este facilitată, rezultând un consum mai mic de combustibil și emisii mai mici.

Volanta dublă masă

Dacă ne uităm la industria auto în ultimul deceniu, tendințele majore, precum motoarele diesel cu injecție directă și, mai recent, motoarele mai mici, au împins tehnologiile de amortizare a vibrațiilor la limite.

În anii 1980, LuK a dezvoltat o soluție simplă, dar extrem de eficientă la această provocare: un volanta cu dublă masă (DMF), un nou concept de amortizor de torsiune pentru trenul de rulare. Într-un DMF, cuplul motorului este transferat de la arborele cotit la masa primară. De acolo se deplasează prin arcurile arc către paletele flanșei, flanșa și apoi masa secundară. Masa secundară o transferă prin ambreiaj către cutia de viteze și în aval către trenul de rulare. Datorită sistemului său integral arc/amortizor, DMF aproape absoarbe aceste vibrații de torsiune, oferind o amortizare optimă.

Volanta dublă masă schemă

La aproape patru decenii de la lansare, DMF a devenit un standard industrial, cu peste 100 de milioane de unități produse. De atunci, Schaeffler a dezvoltat această tehnologie, adaptând-o la un set divers de nevoi. Imaginea de mai sus arată evoluția DMF din 1985 până în prezent, prezentând un design din ce în ce mai compact, pentru a se potrivi motoarelor mai mici cu spațiu disponibil redus. Elemente comune precum masa primară (gri), sistemul arc/amortizor (galben) și masa secundară (roșu) sunt întotdeauna prezente.

Principiul de funcționare al unui DMF este simplu, dar eficient. Datorită masei suplimentare pe arborele de intrare al transmisiei, intervalul cuplului de vibrație, care este în mod normal între 1.200 rpm și 2.400 rpm cu amortizoarele de torsiune originale, este mutat într-un interval mai mic de viteză de rezonanță. Acest lucru asigură o amortizare excelentă a vibrațiilor motorului chiar și la turații de ralanti.

DMF standard

Un DMF standard este format din masa primară și masa secundară. Cele două mase decuplate sunt conectate printr-un sistem arc/amortizor și sunt susținute de un rulment adânc cu bile sau un rulment lizibil, astfel încât să se poată roti unul împotriva celuilalt. Masa primară cu roată dințată de pornire este antrenată de motor și fixată strâns pe arborele cotit. Acesta cuprinde, împreună cu capacul primar, o cavitate care formează canalul arc arc. În centrul sistemului arc/amortizor se află arcurile arc.

Cuplul este transferat prin flanșa nituită la masa secundară, cu aripile ei așezate între arcurile arc. Masa secundară ajută la creșterea momentului de inerție al masei pe partea cutiei de viteze. Deoarece DMF are un sistem arc/amortizor integral, se folosește în mod normal un disc de ambreiaj rigid fără amortizor de torsiune.

DMF standard

DMF pentru transmisii cu dublu ambreiaj (DCT)

Volanul folosit în DCT este o formă specială a LuK DMF. Ca și în DMF convențional în cutiile de viteze manuale, există o latură primară și una secundară. Cu toate acestea, partea secundară, spre deosebire de DMF convențional, nu este o parte fixă a DMF, deci nu este proiectată ca o masă a volantului, ci sub forma unei flanșe. Acesta servește doar ca o legătură între masa primară și ambreiajul dublu.

DMF DCT

Masa secundară este înlocuită în acest caz cu greutatea ambreiajului dublu, care este montat pe un arbore de intrare (arborele tubular) al cutiei de viteze. De asemenea, nu este nevoie de conectarea directă a rulmentului a maselor opuse. O altă diferență față de DMF convențional este lipsa suprafeței de frecare pe partea secundară. Și acesta este situat și în ambreiajul dublu.

Placa de antrenare DMF

Din 2008, la unele modele Audi a fost montată o nouă generație de cutii de viteze. Aceste cutii de viteze pot fi recunoscute prin dispunerea diferită a diferenţialului, plasat în faţa ambreiajului în sensul de mers. Ca urmare, fluxul de putere către arborele de antrenare stânga trebuia transmis direct prin carcasa clopotului printr-un arbore cu flanșă. Din această cauză, utilizarea unui DMF convențional nu a mai fost posibilă.

Placa de antrenare DMF

Pentru a echipa acest concept de propulsie cu amortizare eficientă a volantului, a fost dezvoltat DMF cu placă de antrenare. Placa de antrenare este o placă adaptoare formată din tablă de oțel, care este nituită pe DMF în punctele obișnuite de fixare. Placa de antrenare, ca un convertor de cuplu într-o cutie de viteze automată, este fixată pe raza exterioară a discului de cuplare pe partea motorului.

Absorbant centrifugal de tip pendul DMF

DMF cu amortizor centrifugal de tip pendul a fost dezvoltat pentru a crește și mai mult capacitatea de amortizare la turații mici ale motorului. Fără a folosi spațiu suplimentar de instalare, la cele două mase principale din DMF a fost adăugată o altă masă suplimentară (absorbantul de tip pendul centrifugal). Este format din trei sau patru mase pendul duble situate pe flanșa DMF. Acestea sunt suspendate pe două știfturi care se deplasează într-un traseu în formă de rinichi în masele pendulului și în flanșă.

Absorbant centrifugal de tip pendul DMF

Oscilația maselor pendulului este indusă de frecvența de aprindere a motorului. Pendulul, însă, nu este direct în fluxul de putere. Ca urmare a cuplului de inerție, masele pendulului se mișcă în opoziție cu oscilația inițială și în acest fel acționează ca amortizoare de oscilație. Rezultatul este o amortizare optimă a oscilațiilor la cupluri mari și la turații reduse ale motorului. Acest lucru aduce o contribuție majoră la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2.

DMF pentru transmisie variabilă continuă (CVT)

Într-o cutie de viteze complet automată, convertorul de cuplu acționează, printre altele, ca un amortizor centrifugal de oscilație în trenul de rulare. Cutiile de viteze CVT, totuși, funcționează fără un convertor de cuplu. Prin urmare, amortizarea centrifugă este asigurată de o formă specială a DMF. În această versiune, diferența crucială este în proiectarea cuplului de ieșire. Acest lucru nu are loc prin suprafața de frecare a masei secundare sau prin dințarea flanșei ca în amortizorul cu dublu ambreiaj. În DMF pentru cutiile de viteze CVT, cuplul motor este transferat direct printr-un butuc central, nituit pe flanșă și pe masa secundară, către arborele de intrare al cutiei de viteze.

DMF pentru transmisie variabilă continuă (CVT)

DMF cu limitator de cuplu de impact

Când are loc un cuplu maxim, cuplul efectiv depășește capacitatea de amortizare a arcurilor arc. Ele sunt comprimate în așa măsură încât bobinele lor converg și formează o legătură rigidă. Cuplul complet este apoi transferat fără amortizare, aplicând forțe care depășesc limita de sarcină a flanșei. Acest lucru poate duce la deteriorarea DMF, dar și la toate modulele de transmisie din aval (ambreiaj, cutie de viteze, arbore cardanic, diferențial și arbori de transmisie) și modulele de motor din amonte (acționare de sincronizare și transmisie auxiliară).

DMF cu limitator de cuplu de impact

Limitatorul de cuplu de impact, dezvoltat de Schaeffler, este integrat în DMF ca o formă de protecție la suprasarcină. Sistemul bazat pe frecare compensează vârfurile de cuplu și protejează întregul sistem de transmisie împotriva oricăror efecte dăunătoare. Acest lucru oferă avantaje semnificative în ceea ce privește fiabilitatea și durabilitatea sistemelor de propulsie ale vehiculelor comerciale ușoare.Citeste mai mult

Produse

 • LuK 415 0740 09 Volanta
  Volanta LuK 415 0740 09 LuK Volanta LuK 415 0740 09
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0740 09
  Tip cutie viteza: Transmisie cu dublu ambreiaj 6 viteze
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Tip ambreiaj: pentru ambreiaj umed
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  1722 Lei cu TVA
 • LuK 415 0325 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0325 10 LuK Volanta LuK 415 0325 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0325 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  2827 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 000 329 Volanta
  Volanta SACHS 2294 000 329 SACHS Volanta SACHS 2294 000 329
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 000 329
  Diametru exterior [mm]: 228
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  1481 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 001 070 Volanta
  Volanta SACHS 2294 001 070 SACHS Volanta SACHS 2294 001 070
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 001 070
  Diametru exterior [mm]: 240
  Articol completare/Info suplimentar 2: fara set suruburi
  2762 Lei cu TVA
 • LuK 411 0226 10 Set surub, volanta
  Set surub, volanta LuK 411 0226 10 LuK Set surub, volanta LuK 411 0226 10
  Produs: Set surub, volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 411 0226 10
  Numarul suruburilor: 8
  69 Lei cu TVA
 • LuK 415 0386 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0386 10 LuK Volanta LuK 415 0386 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0386 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  3493 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 001 361 Volanta
  Volanta SACHS 2294 001 361 SACHS Volanta SACHS 2294 001 361
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 001 361
  Diametru exterior [mm]: 240
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  1856 Lei cu TVA
 • AISIN FDT-903 Volanta
  Volanta AISIN FDT-903 AISIN Volanta AISIN FDT-903
  Produs: Volanta
  Producator: AISIN
  Cod producator: FDT-903
  7055 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 501 191 Volanta
  Volanta SACHS 2294 501 191 SACHS Volanta SACHS 2294 501 191
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 501 191
  Diametru exterior [mm]: 250
  Articol completare/Info suplimentar 2: fara set suruburi
  3752 Lei cu TVA
 • VALEO 836047 Volanta
  Volanta VALEO 836047 VALEO Volanta VALEO 836047
  Produs: Volanta
  Producator: VALEO
  Cod producator: 836047
  Greutate [kg]: 13,33
  Diametru exterior [mm]: 291
  Moment strangere [Nm]: 30
  Varianta motor: pentru motoare cu volanta cu masa dubla
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  pt adincime volanta[mm]: 36
  2593 Lei cu TVA
 • LuK 415 0897 09 Volanta
  Volanta LuK 415 0897 09 LuK Volanta LuK 415 0897 09
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0897 09
  Tip cutie viteza: Transmisie cu ambreiaj dublu
  Tip ambreiaj: pentru ambreiaj umed
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  3372 Lei cu TVA
 • VALEO 836175 Volanta
  Volanta VALEO 836175 VALEO Volanta VALEO 836175
  Produs: Volanta
  Producator: VALEO
  Cod producator: 836175
  Greutate [kg]: 13,28
  Greutate [kg]: 13,67
  Diametru exterior [mm]: 287
  Moment strangere [Nm]: 50
  Varianta motor: pentru motoare cu volanta cu masa dubla
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  pt adincime volanta[mm]: 41
  2319 Lei cu TVA
 • LuK 415 0071 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0071 10 LuK Volanta LuK 415 0071 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0071 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  3216 Lei cu TVA
 • LuK 415 0706 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0706 10 LuK Volanta LuK 415 0706 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0706 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 3
  3301 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 001 399 Volanta
  Volanta SACHS 2294 001 399 SACHS Volanta SACHS 2294 001 399
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 001 399
  Diametru exterior [mm]: 240
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  2290 Lei cu TVA
 • VALEO 836542 Volanta
  Volanta VALEO 836542 VALEO Volanta VALEO 836542
  Produs: Volanta
  Producator: VALEO
  Cod producator: 836542
  Greutate [kg]: 12,32
  Diametru exterior [mm]: 289
  Moment strangere [Nm]: 60
  Varianta motor: pentru motoare cu volanta cu masa dubla
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  pt adincime volanta[mm]: 64,23
  pentru producator volante: LUK
  1761 Lei cu TVA
 • LuK 411 0140 10 Set surub, volanta
  Set surub, volanta LuK 411 0140 10 LuK Set surub, volanta LuK 411 0140 10
  Produs: Set surub, volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 411 0140 10
  Numarul suruburilor: 10
  59 Lei cu TVA
 • SACHS 6366 000 005 Volanta
  Volanta SACHS 6366 000 005 SACHS Volanta SACHS 6366 000 005
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 6366 000 005
  Diametru exterior [mm]: 230
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  2168 Lei cu TVA
 • LuK 415 0976 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0976 10 LuK Volanta LuK 415 0976 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0976 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Numarul gaurilor de fixare: 3
  2895 Lei cu TVA
 • LuK 411 0121 10 Set surub, volanta
  Set surub, volanta LuK 411 0121 10 LuK Set surub, volanta LuK 411 0121 10
  Produs: Set surub, volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 411 0121 10
  Numarul suruburilor: 8
  32 Lei cu TVA
 • LuK 415 0472 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0472 10 LuK Volanta LuK 415 0472 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0472 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  3109 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 000 285 Volanta
  Volanta SACHS 2294 000 285 SACHS Volanta SACHS 2294 000 285
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 000 285
  Diametru exterior [mm]: 228
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  1413 Lei cu TVA
 • LuK 415 0346 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0346 10 LuK Volanta LuK 415 0346 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0346 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Articol extins/Informatii de extindere: cu bucsa de ghidaj
  Ambreiaj: pentru vehicule cu disc dublu
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  3152 Lei cu TVA
 • LuK 415 0174 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0174 10 LuK Volanta LuK 415 0174 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0174 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  2276 Lei cu TVA
 • VALEO 836035 Volanta
  Volanta VALEO 836035 VALEO Volanta VALEO 836035
  Produs: Volanta
  Producator: VALEO
  Cod producator: 836035
  Diametru [mm]: 228
  Greutate [kg]: 14,2
  Varianta motor: pentru motoare cu volanta cu masa dubla
  Articol completare/Info suplimentar 2: cu set suruburi
  Numarul gaurilor de fixare: 6
  3130 Lei cu TVA
 • LuK 415 0318 10 Volanta
  Volanta LuK 415 0318 10 LuK Volanta LuK 415 0318 10
  Produs: Volanta
  Producator: LuK
  Cod producator: 415 0318 10
  Tip cutie viteza: cv. manuala
  Numarul gaurilor de fixare: 8
  1600 Lei cu TVA
 • SACHS 2294 002 198 Volanta
  Volanta SACHS 2294 002 198 SACHS Volanta SACHS 2294 002 198
  Produs: Volanta
  Producator: SACHS
  Cod producator: 2294 002 198
  Diametru exterior [mm]: 240
  Articol extins/Informatii de extindere: cu șuruburi ale volantului
  1553 Lei cu TVA

Informatii

✅ Volanta: pentru toate masini
✅ Volanta marci: LuK, ELRING, VALEO, SACHS, FEBI BILSTEIN, SWAG, JAPANPARTS, AISIN, NATIONAL, TRUCKTEC AUTOMOTIVE
✅ Volanta dupa VIN: verificare pe sasiu pentru compatibilitate cu masina dvs.
✅ Comanda volanta: 021 555 2141 sau online
✅ Livrare: de la 1-3 zile lucratoare pentru intreaga tara*
✅ FAN Courier: optiune de verificare, plata la livrare, plata cu card
✅ Piese auto: AutoPower

Recenzii

oferiti-va evaluarea 1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars evaluare 4.6 de 162 recenzia

FAQ: Întrebări frecvente

Există o opțiune de vizualizare atunci când comandați volanta?

Toate comenzile de volanta sunt expediate cu opțiunea de vizualizare activată.

 • Toate piesele sunt noi în ambalajul lor original.
 • Pentru tara, comenzile se livreaza prin FAN Courier.
 • Pretul de livrare este de 30 lei, limitat la 15 kg. greutatea totală pentru întreaga comandă.
 • Daca greutatea totala a comenzii depaseste 15 kg. veți fi anunțat cu privire la taxa suplimentară de transport.
 • O comanda de volanta se plateste la livrare la curier sau online prin card de credit sau debit.

Cum returnez sau schimb volanta?

Orice comanda de volanta poate fi returnata sau schimbata in 14 zile.

 • În acest scop, comanda de volanta nu trebuie folosită sau montată.
 • În aspect comercial păstrat cu ambalajul, cutia sau plicul în care a fost primit.
 • In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, AutoPowerPiese.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea comenzii de volanta.
 • Marfa pentru care clientul a fost anunțat în prealabil prin telefon, E-Mail sau SMS/WhatsApp, că este o comandă personalizată și necesită plată anticipată prin card de credit/debit nu poate fi returnată sau schimbată.
 • La returnarea comenzii, clientul are dreptul de a solicita rambursarea sau înlocuirea produsului.
 • Comanda este trimisă înapoi de către client către compania SM Group International Ltd. cu adresa: strada Todorini Kukli nr. 4, Sofia, Bulgaria.

Cum și când voi primi comanda de volanta?

Comenzi pentru volanta plasate pana la ora 14:00. sunt expediate în ziua sau a doua zi

 • Livrare la sediul din Bucuresti a FAN Courier: 1 zi lucratoare.
 • Livrare la un birou din alt oras al FAN Courier: 2 zile lucratoare.
 • Livrare la adresa clientului: intre 2 si 5 zile lucratoare.
 • Comenzile de volanta plasate in weekend sunt expediate in prima zi lucratoare sau o zi mai tarziu.
 • În cazul unei modificări a timpului de livrare, veți fi anunțat de către operatorul nostru prin telefon, e-mail sau SMS/WhatsApp.

TOP producatori

star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
TBone Alex
TBone Alex
13 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
balan cristian
balan cristian
12 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
Zorro Zdm
Zorro Zdm
09 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
gabriel ion
gabriel ion
08 April 2024
star star star star star
Utilizatorul nu a scris un review, ci doar a dat o evaluare. G
crb crb
crb crb
01 April 2024
star star star star star
torul a decurs perfect, explicatiile si informatiile pentru piese cat si timpul de primire al produselor....multumesc G
go computer
go computer
24 March 2024